فهرست مطالب

علوم پزشکی پارس - سال ششم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز و زمستان 1387)

مجله علوم پزشکی پارس
سال ششم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز و زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پروین زارعیان صفحه 1
    مقدمه و هدف
    با توجه به این که هنوز نقش هورمون های جنسی در درک درد و همین طور اثر استرس بر سیستم تولید مثل مشخص نمی باشد، مطالعه حاضر با این هدف تحت عنوان بررسی اثر استرس محدود کننده بر درد و غلظت هورمون های استرادیول و تستوسترون در موش های صحرایی سالم نر و ماده انجام شد.
    روش کار
    در این تحقیق تجربی روی 47 موش صحرایی، استفاده گردید. برای بررسی اثر ضد دردی استرس، حیوان به مدت یک ساعت و یا به مدت دو هفته در معرض استرس محدود کننده قرار داده شد. سپس یک ساعت بعد، آزمون tail flick انجام وبا استفاده از روش رادیوایمنواسی، غلظت هورمون های جنسی در خون تعیین شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های غیرپارامتریک و برای تعیین وجود اختلاف معنی دار بین دو گروه نر و ماده از آزمون من-ویتنی استفاده گردید.
    یافته ها
    در هر دو جنس، استرس حاد موجب افزایش معنی دار زمان تاخیر در آزمون Tail flick شد. استرس مزمن در رات های نر تاثیر معنی داری بر زمان تاخیر در این آزمون نداشت ولی در موش های صحرایی ماده موجب افزایش این زمان گردید. استرس حاد و مزمن در جنس نر موجب کاهش غلظت تستوسترون سرم شد. ولی در جنس ماده استرس حاد موجب کاهش معنی دار غلظت استرادیول سرم شده درحالی که استرس مزمن موجب تغییر معنی داری در غلظت این هورمون نشد. استرس تاثیری بر تولید هورمونهای آندروژنی در جنس ماده و هورمونهای استروژنی در جنس نرنداشت.
    بحث و نتیجه گیری
    استرس محدود کننده بصورت حاد موجب کاهش درد و کاهش غلظت هورمون های جنسی در موش های صحرایی نر و ماده می شود ولی استفاده از آن بصورت مزمن موجب یک جواب وابسته به جنس می شود.
  • مرتضی پوراحمد، محمدعلی منتصری، مریم رقیب نژاد، ابولقاسم صالحی، عباس قیومی صفحه 10
    مقدمه
    ارائه خدمات بهداشتی درمانی به خصوص در بیمارستان ها از سوی کارکنان بهداشتی بیمارستان ها همواره خطراتی را برای آنها به دنبال دارد که از جمله می توان به آسیب با اجسام نوک تیز اشاره نمود که می تواند باعث انتقال بعضی از عوامل بیماری زا همچون هپاتیت های B و C و HIV شود. برای کاهش این گونه خطرات، مراقبت های قبل و پس از آسیب از اهمیت خاصی برخوردار است. این مهم در بیمارستان ها به عهده کمیته های کنترل عفونت بیمارستانهاست. هدف این مطالعه ارزیابی اقدامات مذکور توسط این کمیته ها در بیمارستان های شهر جهرم بوده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر بصورت مقطعی و توصیفی در سال 1385و با استفاده از پرونده های افراد آسیب دیده انجام گرفت. اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS،11.5 دسته بندی شدند.
    نتایج
    از 54 پرونده مورد بررسی، 7/66% آنها مربوط به کارکنان زن بوده است. در 46 مورد (2/85%) اقدامات لازم درکمتر از 24 ساعت انجام شده و میانگین زمان مراجعه افراد 5 ساعت و 7 دقیقه بوده است. تنها در50% موارد، منشاء آلودگی جسم نوک تیز مشخص بوده است. در این بررسی فقط 24 نفر(4/44%) افراد، مورد پیگیری کامل قرار گرفته بودند.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که کمیته های کنترل عفونت بیمارستان ها اقدامات خود را بیشتر اوقات به طور مناسب و به موقع انجام داده اند اما از طرفی هنوز باید در جهت آموزش پرسنل بهداشتی و بالابردن سطح اطلاعات آنها تلاش شود و حمایت های مدیران بیمارستانها می تواند درجهت بهبود عملکرد کمیته های کنترل عفونت راهگشا باشد.
  • حسین انصاری*، ظفر پریسایی، ابراهیم رحیمی، فاطمه رخشانی رخشانی صفحه 17
    زمینه و هدف

    یکی از مهم ترین شاخص های ارزیابی وضعیت بهداشتی جامعه، وزن هنگام تولد می باشد که به نظر می رسد اعمال خشونت در دوران حاملگی، برآن تاثیر دارد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط خشونت های دوران بارداری با کم وزنی هنگام تولد می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ی موردشاهدی تعداد 318 مادر به عنوان گروه مورد با وزن تولد نوزادان کمتر از 2500 گرم و 318 مادر به عنوان گروه شاهد با وزن تولد نوزادان بیشتر از 2500 گرم که از نظر جنس نوزاد و سن حاملگی همسان شده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. گروه مورد به روش در دسترس تا تکمیل نمونه و گروه شاهد به روش سهمیه ای با توجه به نسبت تقریبی زایمان ها انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه و مصاحبه جمع آوری و به کمک نرم افزارSPSS.13 و با استفاده از آمار توصیفی ارائه و از طریق آزمونهای تی مستقل، مربع کای و رگرسیون لوجستیک چندگانه تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین وزن نوزادان مادران گروه شاهد 392±3390 و مورد324±2217 گرم بود. این مطالعه نشان داد در کل 7/13 درصد از خانم ها در آخرین بارداری با هیچگونه خشونتی مواجه نشده بودند که این میزان در گروه مورد و شاهد به ترتیب10% و 17% بود. در تحلیل چندگانه از طریق رگرسیون لوجستیک، شانس کم وزنی هنگام تولد در مادران دارای مواجهه با خشونت روانی-کلامی و جنسی، به ترتیب 5/1 و 2 برابر مادران بدون مواجهه بود؛ هرچند از لحاظ آماری معنی دار نبود(05/0p>). شانس تولد نوزاد کم وزن مرتبط با خشونت فیزیکی دوران بارداری 9/4 برابر مادران بدون مواجهه بود که این نسبت از نظر آماری معنی دار شد (01/0p=).

    بحث و نتیجه گیری

    اعمال خشونت در دوران حاملگی، بر وزن هنگام تولد نوزادان تاثیر دارد. بنابراین برنامه ریزی گسترده برای کاهش خشونت ها، به ویژه خشونت فیزیکی و توجیه خانواده ها در مورد تبعات بعدی آن اهمیت بسزایی دارد.

  • صدیقه نجفی پور، شهرزاد یکتاطلب صفحه 27
    مقدمه
    افسردگی از علل مهم افت تحصیلی در نظام آموزشی به شمار می رود که منجر به کاهش عملکرد اجتماعی، شغلی و تحصیلی در فرد می شود لذا با تشخیص به موقع این اختلال در دانشجویان می توان از افت تحصیلی جلوگیری و فرصتی برای افزایش موفقیت های اجتماعی در دوران تحصیل و نهایتا بهداشت روانی آنان و جامعه فراهم آورد. هدف از این بررسی، تعیین شیوع افسردگی در دانشجویان علوم پزشکی جهرم و ارتباط آن با افت تحصیلی بوده است.
    روش کار
    مطالعه به شکل مقطعی -توصیفی صورت گرفته است. جامعه موردمطالعه، شامل دانشجویان موفق و نا موفق رشته پزشکی و پرستاری دانشکده علوم پزشکی جهرم بودند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای دو بخشی بود. بخش اول پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک و تعدادی سئوالی درباره محل سکونت، تحصیلات والدین، و وضعیت اشتغال و بخش دوم دربر دارنده سوالات مربوط به سنجش میزان افسردگی بر اساس آزمون بک بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 4/45 درصد از دانشجویان مورد بررسی دارای افسردگی از درجه خفیف تا نسبتا شدید بودند. تحقیق ارتباط معنی داری بین افسردگی و موفقیت تحصیلی نشان داد و(004/0 P=). در دانشجویان گروه ناموفق 75 درصد و در گروه موفق 4/39 درصد درجاتی از افسردگی خفیف تا متوسط مشاهده شد. بین افسردگی و جنس، رشته تحصیلی، سطح تحصیلات و شغل والدین رابطه آماری معنی دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که احساس افسردگی در بین دانشجویان و بخصوص دانشجویان ناموفق، از شیوع بالایی برخوردار است، لذا بررسی بیشتر مسائل روانی و شخصیتی دانشجویان و فعال نمودن مراکز مشاوره برای آنها ضروری است.
  • قنبر روحی، عین الله ملایی، غلامرضا محمودی صفحه 38
    مقدمه
    عملکرد موفقیت آمیز هر بیمارستان به نحوه مدیریت و استفاده بهینه از منابع موجود و به ویژه نیروی انسانی پرستار بستگی دارد که تحت تاثیرعوامل مختلف ازجمله فرسودگی شغلی می باشند. فرسودگی شغلی منجر به افزایش موارد غیبت،کاهش انرژی و کار آیی نیروی انسانی می شود. مدیران و تصمیم گیران حوزه نیروی انسانی پرستاری باید تلاشی نظامند برای به حداقل رساندن این تاثیرات سوء بکار بندند. این تحقیق با هدف تعیین رابطه نحوه مدیریت سر پرستاران با فرسودگی شغلی درپرستاران بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی گلستان طراحی و اجرا شده است.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی است که روی277 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های وابسته به دانشکاه علوم پزشکی گلستان که به صورت نمونه گیری سهمیه ای تصادفی درسال 84 انجام شد. ابزار تحقیق در خصوص نحوه مدیریت، شامل وظایف برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل و نظارت، هدایت و رهبری، انگیزش، مشارکت کارکنان، تشویق و تنبیه و ابزار سنجش فرسودگی شغلی نیز پرسشنامه استاندارد مسلاچ M. B. I)) شامل ابعاد خستگی عاطفی،مسخ شخصیت و عدم موفقیت فردی بود. اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS وآزمون های آماری مربع کای،آمار توصیفی،آزمون مان ویتنی در سطح معنی داری p<0/05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    دامنه سنی پرستاران بین 25تا 45 سال بوده که 95 نفر مرد و 177 نفر زن (60 نفر مجرد و 206 نفر متاهل) بودند همچنین 5.5 درصد از پرستاران نحوه مدیریت سرپرستاران خود را کاملا«مطلوب، 5.51 درصد نسبتامطلوب و 7.0 درصد کاملا» نامطلوب می دانند. از نظر فرسودگی شغلی نیز 8.43 درصد نمونه ها، بالاترین سطح فرسودگی عاطفی را نشان دادند. علاوه بر این آزمون های آماری نشان داد که نحوه مدیریت با فرسودگی عاطفی و فرسودگی مسخ شخصیت، از نظر شدت و فراوانی دارای رابطه معنی داری می باشند. (P<0.05).
    نتیجه گیری
    نحوه مدیریت نسبتامطلوب مدیران پرستاری نوید دهنده ارایه خدمات با کیفیت مطلوب تر است. وجود ارتباط بین نحوه مدیریت و فرسودگی شغلی پرستاران، توجه هر چه بیشتر مدیران به پرسنل و استفاده از شیوه های علمی مدیریت را می طلبد.
  • راضیه زاهدی، سیداسماعیل مناقب، سپیده محمدکریمی صفحه 56
    مقدمه
    شایع ترین علت مرگ ومیر دوره نوزادی، وزن کم هنگام تولد (LBW) می باشد. به طوری که مرگ و میر نوزادان با وزن کمتر از 2500 گرم، 40 برابر نوزادان با وزن طبیعی می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع عوامل موثر بر تولد نوزادان LBW در جهت شناسایی علل مشکل و طراحی مداخلاتی در این خصوص انجام گرفت.
    مواد و
    روش مطالعه
    این پژوهش به صورت توصیفی – مقطعی به روش سرشماری از 92 نفر مادرانی که نوزادLBW داشتندانجام گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک و سئوالات سنجش آگاهی – عملکرد و وضعیت سلامت جسمانی مادر در قبل از بارداری و در دوران بارداری بود. پرسش نامه ها، پس از آموزش نحوه تکمیل آنها به پرسشگران، تکمیل و داده های استخراج شده با استفاده از نرم افزار آماری(نسخه – 11)SPSS تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی نشان دادکه 4/71درصد از آنها جهت انجام مشاوره قبل از بارداری مراجعه نکردند. 6/53 درصد از مادران دارای نوزاد LBW جزء گروه های در معرض خطر بارداری با دارا بودن سابقه حداقل یکی از عوامل خطر را در بارداری قبلی بوده اند. بیشترین عامل خطر، مربوط به تولد نوزاد با وزن کمتر از 2500 گرم در بارداری قبلی بوده است. آگاهی مادران درخصوص مراقبت های لازم در دوران بارداری 8/36 درصد بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با استفاده از نتایج مطالعه پیشنهاد می شود بررسی های بیشتری در خصوص کیفیت مراقبت های دوران بارداری و پیش از بارداری بر پیشگیری از تولد نوزادان LBW انجام گیرد.
  • فاطمه امام قریشی، سید تقی حیدری، زینت صیادی صفحه 66
    مقدمه
    قندان کردن شیرخواران روش سنتی رایج درکشور ما است با فواید و مضراتی که میزان آگاهی ماداران از آنها می تواند درکیفیت نگهداری نوزادان موثر باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی میزان آگاهی نقطه نظرات وعملکرد مادران در ارتباط با قنداق کردن نوزاد، فواید و مضرات آن و همچنین مروری بر مطالعات علمی انجام شده می باشد.
    مواد وروش تحقیق:دراین بررسی تعداد190 مادردر طی فصل بهارسال 1385 با استفاده از پرسشنامه مورد پرسش قرارگرفتند. اطلاعات کسب شده شامل سن مادر، تعداد فرزندان سطح تحصیلات مادر، شغل، محل زندگی، علل قنداق کردن نوزاد فواید و مضرات آن میزان آگاهی کلی مادران و ارتباط آنها با متغیرهای مختلف مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    بیش از 95 درصد مادران، نوزاد خود را قنداق می کرده که اکثریت با توصیه اطرافیان وصرفا به علت رعایت سنت رایج از پیشینیان اقدام به این کار می کردند. از سوی مادران بیشترین فایده قنداق کردن، خواب بهتر(3/36%) و محکم شدن پای نوزاد(30%) بیان شد. بیش از 90 درصد مادران نسبت به مضرات قنداق کردن اگاه نبودند. رابطه معنی داربین سن مادران، تعداد فرزندان، تحصیلات و محل زندگی با میزان آگاهی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به رواج گسترده ی سنت و آگاهی کم مادران در مورد فواید آن و روش صحیح استفاده از قنداق، بهتر است با تهیه بروشور ها و پمفلت های آموزشی و نصب مناسب دربخش های زنان وزایمان به مادران در افزایش میزان آگاهی وروش نگهداری صحیح تر نوزادانشان کمک شود.
  • سیداسماعیل مناقب، حمیده فیروزی، جلیل جعفریان صفحه 74
    مقدمه
    برقراری ارتباط موثر با بیماران و افزایش رضایتمندی آنان از شاخص های مهم طرح پزشک خانواده می باشد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی در قالب راهنمای کالگری-کمبریج بر آگاهی، نگرش و عملکرد پزشکان خانواده انجام شده است.
    موادو
    روش
    مطالعه حاضر یک مطالعه مداخله‎ای- دو سو کور که در سال 1386 در دانشگاه علوم پزشکی جهرم انجام شد. نمونه مورد مطالعه شامل کلیه پزشکان شاغل در طرح پزشک خانواده دانشگاه علوم پزشکی جهرم بوده است. 24 نفر پزشک خانواده بصورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. معیار ورود، داشتن قرارداد رسمی با دانشگاه علوم پزشکی جهرم و معیار خروج ناتوانی در اتمام کارگاه آموزشی بود. عملکرد پزشکان از طریق تعیین میزان رضایتمندی بیماران ارزیابی گردید. حجم نمونه بیماران جهت رضایت سنجی براساس مطالعات قبل برابر با 5 بیمار از هر پزشک محاسبه گردیده و نمونه گیری بیماران به روش آسان بود. در آزمون مرحله اول با استفاده از پرسشنامه روا و پایامیزان آگاهی، نگرش و عملکرد پزشکان هر دو گروه مورد و شاهد سنجیده شد. سپس گروه مورد وارد کارگاه آموزش مهارت های ارتباطی شدند.دو ماه بعد از کارگاه آموزشی از هر دو گروه آزمون مرحله دوم آگاهی، نگرش و عملکرد بعمل آمد.نتایج آزمون ها با استفاده با استفاده از نرم افزار Spss11.5 وبا آزمون های T test در سطح اطمینان 95% بررسی شدند.
    نتایج
    مقایسه میانگین نمرات آگاهی، نگرش و عملکرد گروه های مورد و شاهد قبل از مداخله آموزشی تفاوت معنی داری با هم نداشتند (بترتیب با مقادیر P برابر با 830.0، 924.0 و 891.0)ولی بعد از مداخله آموزشی، گروه مورد تفاوت معنی داری با گروه شاهد داشت که مقادیر P بترتیب برابر با 001.0، 000.0 و 000.0 بود.
    بحث و
    نتیجه گیری
    آموزش مهارت های ارتباطی می تواند تاثیر قابل ملاحظه ای بر آگاهی، نگرش پزشکان و رضایتمندی بیماران داشته باشد.
|
  • Zareian P. Page 1
    Introduction
    In spite of numerous studies have been done about stress and stress induced analgesia, the role of sex hormones on pain perception and effect of stress on reproductive system had not been known as well. Therefore, the aim of the present experiment was investigation about the effects of chronic and acute restraint stress on nociception and serum level of sex hormones in male and female rats.
    Methods
    The study was carried out on 147 rats. Animals were initially submitted to acute restraint stress (1 h) or chronic stress (two weeks-1h/day). Then, submitted to tail flick test to evaluate nociception. After that blood sample was taken directly from the heart and serum sex hormones level was estimated by radioimmunoassy method. Results were analysed statiscally by the nonparametric Mann-whitney and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    In both male and female rats, acute restraint stress resulted to increment in latency in the tail flick test. On the other hand chronically stressed male rats presented a performance similar to the control group. Whereas chronically stressed females responed to restraint with a increase in tail flick latency. Acute and chronic restraint stress reduced testosterone level in male rats. In female rats, serum estradiol level decreased by acute stress but chronic stress did not influence on estradiol level. In addition restraint stress had not effect on testosterone and estradiol level in females and male rats respectively.
    Discussion
    The results show that nociceptive and gonadal hormone responses to acute stress are similar in both male and female rats but in chronic stress these responses are sex dependent.
  • Morteza Pourahmad, Mohammad Ali Montansary, Maryam Raghibnejad, Abolghasem Salehifard, Abbass Ghayoomizadeh Page 10
    Introduction
    health care workers always are at risk for needle accident in hospitals; and it may be a way for transmission of hepatitis B and C and HIV to these individuals. So the prevention (before and after accident) is very important. The aim of this study is evaluations of these actions in hospitals in Jahrom, Iran.
    Methods
    This is a descriptive cross sectional study, in which the files of 54 health care workers with needle accident in 1385 are evaluated.
    Results
    66.7% of the units were female and in 85.2% the preventional procedures was started in 24 hours and the mean time for starting these actions was 5 hours ± 7 minutes. In 50% of the cases, the source of the needle was unclear, and only 44.4% of the unites were completely followed.Conlusion: We need more works for education and better action of the committees of the infection control in hospitals.
  • Ansari H., Parisae Z., Rahimi E., Rakhshaei F Page 17
    Introduction

    Birth weight is one of the most important indices of health status of societies. Exposure with violence during pregnancy may influences the birth weight, the aim of this study is assessment of relationship between exposure with violence during pregnancy and low birth weight.

    Materials And Methods

    This case-control study carried out on 636 subjects (318 cases and 318 controls) that were matched by sex of neonate and pregnancy age. The cases selected using convenience sampling method and controls selected using quota sampling method in 2006-2007. The data collected using a structured questionnaire and interview method. The data were analysis by descriptive and analytical (chi-square and independent t test، odds ratio and logistic multiple regression model) statistic، using SPSS 13 software.

    Results

    The mean of birth weight among cases and controls was 2. 217 ± 0. 334 and 3. 39 ± 0. 392 Kg, respectively. This study showed that 13% of women were not exposed with any violence during the pregnancy (10% of cases and 17% of controls). Multiple analysis using logistic regression showed that the chance of LBW among neonates that their mothers exposed with behavioral, sexual and physical violence were 1. 5 (P>0. 05), 2 (P>0. 05) and 4. 9 (P=0. 01) time more than unexposed group respectively. Discussion and

    Conclusion

    The results showed that physical violence during pregnancy influence the birth weight. Planning regarding decrease of violence (especially physical one) during pregnancy is highly recommended and justifying the families about its consequences is so important.

  • Najafipour S., Yektatalab Sh Page 27
    Introduction
    Depression is considered as one of the most important etiological academic failure in educational systems, that induced decrease social, professional and educational performance, therefore, recognize this problem is necessary for suppression educational failure in students and increase social position in the academic period and increase mental health in educational society. The aim of this study was determine prevalence depression in the medical students also the relationship with educational failure in the jahrom university medical science. Material
    Method
    This cross- sectional study was performed on all students (150), this study had two groups students; successful and unsuccessful students. A Beck questionnaire as well as a questionnaire for personal data especially those related to depression were used, the collected data was statistically analyzed using SPSS.
    Results
    45.5 percent students had mild to severe depression and there was relationship between depression and academic achievement (po/oo4), 75 percent successful students and 39.4 percent unsuccessful students had mild to moderate depression. There was no significant relationship between depression and sex, academic major, occupation and level of parental education.
    Conclusion
    According to the findings, There are high prevalence sense of depression especially between unsuccessful students therefore, the follow up of mental health and personality and activation of mental Consultation centers are necessary.
  • Ghanbar Rouhi, Einollah Mollaei, Gholamreza Mahmoodi Page 38
    Introduction
    Optimal performance of hospitals is depending on effective management of human and equipment. Nurse as most parts of human resource of hospitals have numerous occupational difficulties. Burnout is on of these problems that threat the physical and psychological health of nurse and is one of the impotent causes of absence, energy depletion and low efficiency among nursing staff.
    Aim
    purpose of this study was the assessment of relationship between management approach of nurse administrators and Occupational burnout among nurse's staff of Golestan University hospitals.
    Methodology
    Study design was descriptive and analytical. 272 nurses from Golestan Province University hospitals were assess with by Maslach Burnout Inventory (MBI) and management approach questionnaire. MBI assess emotional exhaustion, depersonalization and personal accomplishment and management approach questionnaire included planning, organizing, control, leadership, motivation, staff participation, reward and punishment. The statistical analysis was done by SPSS for windows. C-square and U-man-witny test were applied for analyses in this study.
    Finding
    The age range of nurses were 29-45 years and, 95 of them were male and 177 were female (60 single and 206 married). 5.5 % of staff rated their head nurse's management approach very good, 51.15% partially good and 0.7% of them perceived it completely bad. There was a significant relationship between management approach of head nurses with Occupational burnout of nurses staff in terms of intensity and frequency of burnout (P<0.05)
    Conclusion
    the effective management skills of the nurse administrator lead to better and high quality care with nursing staff. Because of the significant relationships between the management approach of nurse's administrators and Occupational burnout in this study it is very crucial to pay more attention to scientific management styles.
  • Zahedi.R. Managheb, Razieh Zahedi, Seyed Esmaeil Managheb, Sepideh Mohammad Karimi Page 56
    Introduction
    LBW and neonatal mortality in Jahrom city are higher than average of Iran; LBW causes neonatal mortality and morbidity. So this study performed to survey prevalence impact factors on LBW to design an interventional plane.
    Method
    This was a cross-sectional and descriptive study. In this survey 92 mothers with LBW child selected by census method. Information was collected by a standard questionnaire that includes demographic specification, knowledge, practice and the situation of health body of mothers in pregnancy and before pregnancy. The questionnaire completed by the educated questioners. Statistical analysis was carried out by SPSS version 11.
    Result
    The results indicated that 53% of mothers were their grades under diploma, and 71.4% didn’t refer in order to receive consult before pregnancy and 53.6% of mothers with LBW child were belong to the high risk group and they had history of the high risk factors in last pregnancy the most factor was the history of LBW in before pregnancy.
    Conclusion
    This study suggests performing another survey on quality of prenatal care and impact of before care pregnancy to prevent LBW.
  • F.Emamghorashi, T.Heidari, Z. Sayadi Page 66
    Object: Swaddling s a current custom has many advantages and disadvantages that. knowledge of mothers about them affect neonatal care. Aim of present study is assessment of knowledge, attitude and practice of mothers about swaddling and review of literature. Method and materials: In present study 190 mothers in spring 2006 were studied by questioner. Data included age, life place, parity, job, education; reasons, advantages and disadvantages of swaddling were collected. Knowledge, attitude and practice of mother and their correlation with other variables were evaluated.
    Results
    More than 95 percent of mother swaddled their babies due to custom or recommendation of their families. Better sleep (30.6%) and strong foot (30%) were the most common reasons for swaddling that were stated by the mothers. More than 90 percent of mother did not have knowledge about disadvantage of swaddling. There were statistically significant correlation between level knowledge of the mothers and their age, parity, life place and education.
    Conclusion
    In regard to swaddling as a current custom and with respect of many advantages and disadvantages of swaddling in growth, development and better care of infants, it seems to better to provide pamphlet for increase knowledge of the mothers.
  • Managheb S. E Jaafarian J._Firouzi H Page 74
    Introduction
    Good doctor patient communication has been shown to have a positive impact on a number of health outcomes in previous studies. But few such studies has been done in IRAN. We have designed this trial to assess the educational benefits of communication skills workshop based on Calgary-Cambridge guideline on the knowledge, attitude and practice of family physicians. Materials and MethodsThis study was performed in 2007 in Jahrom University of Medical Sciences. This was an interventional, double blind and forward study. The population studied was 24 family physicians from Jahrom University of medical sciences. They were divided randomly in two groups consisting of 12 family physicians in each group. Inclusion criteria were family physician of Jahrom University of medical sciences and exclusion criteria were discontinued workshop. To evaluate the practice of family physicians we assessed satisfaction of their patients. 5 patients from each doctor were polled. Baseline knowledge, attitude and practice of each doctor were assessed using questionnaires. Then, 1 group of doctors participated in the communication skills workshop, while the other group did not. Two months after the communication skills workshop, knowledge, attitude and practice of both groups of doctors were re-assessed. The scores of both groups before and after the communication skills workshop were compared. Results were analysed using SPSS 11.5. ResultsThe mean scores of knowledge, attitude and practice of both groups before the workshop were compared and the results showed that there was no significant difference between the two groups (corresponding: p=0.830, p=0.924 and p=0.891). The mean score of knowledge, attitude and practice of both groups after educational intervention were compared and the results showed that there was significant difference between both groups (corresponding: p=0.000, p=0.000 and p=0.000).ConclusionOur training intervention was effective in producing significant change in family physician's knowledge and attitude as well as the patient's satisfaction.